VIRAL : Ain Jual Nasi Lemak

VIRAL AIN JUAL NASI LEMAK : TERIMA BANTUAN ZAKAT

Hulu Langat–Rentetan kisah Ain yang diviralkan di Media Sosial sevelum ini, pihak Zakat Selangor Hulu Langat telah membuat bancian dan mendapati pemohon tidak layak dikategorikan FM kerana ketika itu suami Nur Ain bekerja dan pemohon juga berniaga.

Sebaik sahaja kisahnya dipaparkan di harian metro Ahad 20 Ogos, Zakat Selangor Hulu Langat telah membuat kunjungan sekali lagi ke rumah beliau pada 21/8 untuk mengenal pasti masalah sebenar yang dihadapi beliau.

Hasil kunjungan ke rumah pihak Zakat selangor menyerahkan bantuan kecemasan dan telah memaklumkan kepadanya pihak Zakat selangaor akan membantu bantuan perubatan yang diperlukan oleh suami belia yang pada hari tersebut akan menjalani pembedahan di hospital Ampang.

Beliau juga akan dibantu atas asnaf miskin sementara memandangkan suami beliau kini tidak boleh berkerja dan akan dibantu juga keperluan lain

Kredit : Lembaga Zakat Selangor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Anda mungkin juga meminati

Kad Asnaf 1

Pelancaran Kad Rawatan Asnaf

PELANCARAN KAD RAWATAN ASNAF

Penggunaan Kad Asnaf ini dapat dimanfaatkan oleh 200 keluarga bagi fasa pertama dengan keutamaan kepada golongan asnaf yang telah berkahwin.

Ia memberi peluang kepada golongan asnaf untuk mendapatkan perkhidmatan yang lebih baik dan kondusif cepat serta jaminan rawatan mesra ibadah dan patuh syariah

Tawaran Dermasiswa Zakat dan Dermasiswa Khas Menteri Besar Selangor

Pemohon perlu melampirkan Slip Permohonan dari Jabatan Pendidikan Tinggi, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Tarikh tutup permohonan: 14 hari daripada tarikh keputusan rasmi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dikeluarkan. Pemohon dibenarkan membuat permohonan bagi satu (1) negara dan satu (1) bidang sahaja. Pemohon yang menggunakan borang permohonan Tawaran Biasiswa Khas Dato` Menteri Besar Selangor dan Dermasiswa Zakat (MAIS) sesi 2019/2020 sahaja akan diproses.

Nasib Suami Tanpa Tempurung Kepala & Isteri Pengidap Sakit Kronik Dibela Zakat Kedah

Berikutan masalah kesihatan ketua keluarganya, mereka sekeluarga terhimpit dalam kesusahan kerana mengalami masalah dari segi kekangan kewangan. Dalam pada itu, Thahir Lazim, tidak memiliki tempurung kepala apabila telah dibuang selepas beliau terlibat dalam satu kemalangan jalanraya tiga tahun lalu. Akibat kejadian tersebut, beliau tidak dapat bekerja untuk menyara ahli keluarganya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *